Uzmanından sezaryen açıklaması: ‘Doğumun yöntemi değil, sağlıklı olması önemli’

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fatma Ölmez’den Normal Doğum ve Sezaryen Hakkında Bilgilendirme

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Fatma Ölmez, doğumun fizyolojik bir süreç olduğunu vurgulayarak, normal doğumun kadına doğal bir mucize olarak bahşedildiğini belirtti. Ancak, anne veya bebek sağlığını riske atan durumlarda sezaryenin tercih edilmesi gerektiğine değindi.

‘NORMAL DOĞUM FİZYOLOJİK VE MUCİZEVİ’

Normal doğumun kadın vücudu için doğal bir süreç olduğunu ifade eden Doç. Dr. Fatma Ölmez, rahmin kasılmaları ve açılmasıyla vajinal yolla bebeğin doğumunu gerçekleştirmenin sağlıklı bir fizyolojik süreç olduğunu söyledi. Doğumun sancılı olabileceğini ancak yönetilebilir olduğunu belirten Dr. Ölmez, doğum sancılarının bebeğin doğuşu için gerekliliğini vurgulayarak, nefes teknikleri, ağrı kontrolü ve epidural anestezi gibi yöntemlerle doğumu kolaylaştırdıklarını dile getirdi.

‘SEZARYEN HAYAT KURTARAN BİR SEÇENEK’

Sezaryen doğumun bazı durumlarda hayati önem taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Fatma Ölmez, normal doğumun ideal olmasına rağmen annenin veya bebeğin sağlığı için bazen sezaryenin tercih edilmesinin gerektiğini belirtti. Tansiyon sorunu veya ciddi kanama riski gibi durumlarda sezaryenin hayat kurtarıcı olabileceğine işaret etti. Sezaryen sonrası normal doğumun mümkün olabileceğini ancak belirli şartlara bağlı olduğunu söyleyen Dr. Ölmez, en az 1,5-2 yıl geçmesi gerektiğini açıkladı.

‘İKİ DOĞUM ARASINDA EN AZ İKİ YIL OLMALI’

Doç. Dr. Fatma Ölmez, anne ve bebeğin sağlığı için iki doğum arasındaki sürenin önemine değinerek, en az 2-3 yıllık bir sürenin ideal olduğunu belirtti. Sezaryen sonrası normal doğum yapmayı düşünen anne adaylarının uzman hekimler tarafından takip edilmesi gerektiğine vurgu yaparken, doğum öncesinde fizyolojik olarak hazırlanmanın önemini vurguladı.

‘ANNE ADAYLARININ DOĞUMA FİZYOLOJİK OLARAK HAZIRLANMASI ÖNEMLİ’

Doç. Dr. Fatma Ölmez, doğumun sadece bebeğin doğumu değil aynı zamanda kadının annelik kimliğine adım atması süreci olduğunu belirtti. Doğumun güvenli ve sağlıklı olmasının en önemli kriter olduğunu vurguladı ve doğru bilgilendirme ile fizyolojik hazırlığın süreçte büyük önem taşıdığını ifade etti.

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

YKS Adaylarına Stres Uyarısı

YKS adaylarının heyecanı sınav yaklaştıkça artarken, uzmanlar adaylara stres uyarısında bulundu. Sınav Stresi Görme Problemine Neden Oluyor!

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.

Baş dönmesi ve yorgunluğa neden oluyor! Günlük ne kadar su tüketmeliyiz?

Yoğun sıvı kaybının baş dönmesi, yorgunluk ve hatta solunum sıkıntılarına sebep olabileceğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, havaların ısınmaya başlamasıyla daha da özen gösterilmesi gereken su tüketimi hakkında bilgi verdi.