TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü başvuruları başladı

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Başvuruları Devam Ediyor

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) doktora tezlerini ödüllendirmek amacıyla 2021’de başlattığı “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri” için başvurular devam ediyor. Bu ödüller için son başvuru tarihi 3 Mart olarak belirlendi.

Yapılan açıklamada, 2025 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvuruların başladığı belirtildi.

Programa, 2023 ve 2024 yıllarında savunma sürecini tamamlayan, Türkiye’den kaynaklanan özgün konularda hazırlanmış doktora tezleri kabul edilecek. Başvurular “www.t3kys.com” internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Başvurular bireysel olarak yapılabileceği gibi, TÜBA üyeleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK), TÜBİTAK, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve üniversite rektörlüklerinin önerileri de dikkate alınacak. Başvuru detaylarına “www.tuba.gov.tr” adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Büyük Ödül: 100 Bin Lira

TÜBA tarafından verilen ödüller, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Temel Bilimler olmak üzere 4 ana kategoride sunuluyor.
Bu yılın ödüllerinde birinci olan tez sahibine 100 bin lira, ikinciye 80 bin lira, üçüncüye ise 65 bin lira verilecek. Ödüller, teknoloji, yapay zeka, otonom sistemler gibi TEKNOFEST’in öncelikli alanlarına odaklanan doktora tezlerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Milli Teknoloji Hamlesi ile bağlantılı konular da ödül programının odak noktaları arasında bulunuyor.

“Ödüller Bilimsel Gelişimimize IVME Kazandırıyor”

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ödüllerin Türkiye’nin bilimsel gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtti. Nitelikli insan kaynağının teknolojik bağımsızlık için kritik olduğuna dikkat çeken Şeker, ödüllerin genç bilim insanlarını desteklemeyi ve araştırma ekosistemine katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Ülkemizin bilimsel ilerlemesine destek olan bu ödüller, uluslararası standartlarda nitelikli çalışmaların teşvik edilmesi açısından büyük bir öneme sahip. (AA)

Related Posts

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Kırklareli’nde Gençler Türkiye Muaythai Şampiyonası devam ediyor

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Şampiyonası sürüyor.

30. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası’nda kazananlar belli oldu

Geleneksel hale gelen Ramazan Demirci Açık Alan Turnuvası’nın 30’uncusu, Antalya’nın Alanya ilçesinde tamamlandı. 50 takım ve 800 sporcunun katılımıyla yapılan turnuvada kazananlar belli oldu.

Berkin Avcı’dan bronz madalya

Kayserili yüzücü Berkin Avcı, Sırbistan’ın Belgrad şehrinde düzenlenen Comen Cup 2025 Yüzme Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.

Farklı bir tür sanılmıştı… ‘Ejderha Adam’ın gizemi çözüldü

Çin’in Harbin kentinde 1933 yılında bir işçi tarafından bulunan ve yıllar sonra bilime bağışlanan dev insan kafatasının gizemi sonunda çözüldü. “Ejderha Adam” (Homo longi) olarak adlandırılan bu kafatasının aslında gizemli antik insan türü Denisovanlara ait olduğu ortaya çıktı.

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.