Özgür Özel: Filistin’e gideceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında açıklama yapıyor.

Özel’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bu hafta sonu Bosna Hersek’te olacağız. Bosna Hersek 1990’larda çok büyük acılar yaşadı. Dünyanın gözü önünde büyük soykırım yaşadı. Türkiye olması gereken yerdeydi.

Şimdi İsrail-Filistin meselesinde olduğu gibi. Filistin’de halka en büyük zararı veren Hamas’ın sınır aşmasıyla başladı. Bunu araç sallaştıran İsrail adeta bir soykırıma girişti. 13 bin 300 kişi hayatını kaybetti. Öldürülen çocukların sayısı 4 bin 600’e ulaştı. Bu kadar büyük bir zulmün karşısında dünyanın güçlüleri Bosna’da 1995’te girdikleri suskunluğa girdiler. Sonra gözyaşı döktüler. Yapmaları gereken bu zulme dur demektir.

Arkadaşlarımız çalışıyor, gerekli diplomatik girişimleri başlattılar, Filistin’e gideceğiz.”

Yargıtay’ın Hatay’daki milli iradeye karşı bir meydan okuması var. Ama mesele Hatay’ı çok aşıyor. Meclis’e diyor ki ‘Ben 600’ünüzü de takmam’. Meclis Başkanına ayar veriyor. Biz bunlar karşısında büyük bir rahatsızlık duyuyoruz. Numan Kurtulmuş da duyuyor, ama TBMM Başkanı olarak gereğini yapmıyor.

Ortada bir anayasa krizi yok, devlet krizi var. Yarın Meclis’i de tanımamanın, anayasanın geri kalanını da tanınama tehlikesi vardır.”

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir