Gram Altın: 2500 TL Oldu

Altının ons fiyatındaki artış, altının gram fiyatını etkiledi. Gram altın, dünkü değer kazancının ardından bugün yüzde 0,4 düşüşle güne başladı. Şu anda gram altın 2.500 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 4.100 liradan, Cumhuriyet altını ise 16.340 liradan satılıyor.

MERKEZ BANKALARININ AÇIKLAMALARI BEKLENİYOR

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, temkinli yaklaşımlarına devam ediyor. Bu durum küresel piyasalarda karmaşık bir seyir izlemeye neden oluyor. Fed’in yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın yapacağı konuşma da yatırımcıların gündeminde.

FED’İN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR

Fed yetkilileri, bu yılın ilk faiz indirimini yapabileceğine dair iyimserliklerini sürdürüyor ancak aceleci davranılmaması gerektiğini vurguluyor. Analistler, Fed’in hafta boyunca yapacağı açıklamaları yakından takip ediyor. Ayrıca, yarın yayımlanacak olan Fed’in son toplantısına ilişkin tutanaklar da para politikası hakkında ipuçları verebilir.

TEKNİK ANALİZ VE VERİ GÜNDEMİ

Altının ons fiyatında teknik olarak 2.400 ve 2.380 dolar destek, 2.470 ve 2.500 dolar ise direnç konumunda. Yurt içinde veri gündemi sakin, ancak Avro Bölgesi’nde cari işlemler ve dış ticaret dengesi verileri takip edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir