Tavuk Etinin Hijyeni Hayati Öneme Sahip

Tavuk Eti Hijyenine Dair Uyarılar

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hilmi Çon, tavuk eti tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli hususları açıkladı.

Prof. Dr. Çon, tavuk etinin mikroorganizmaların üremesi için ideal bir ortam oluşturduğunu belirterek, pişirme, temas ve saklama süreçlerinde yapılacak hataların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Tavuk etinin tüm aşamalarında hijyenin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Çon, tavuk ürünlerinin çiftlikten tüketiciye kadar olan süreçte titizlikle korunması gerektiğini ifade etti.

Hijyen Kurallarına Uymak Hayati Önem Taşır

Prof. Dr. Çon, tavuk etinin uygun şekilde muhafaza edilmediği durumlarda bakteri bulaşma riskinin arttığını söyledi. Özellikle tavuk etinin pişirildikten sonra dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizen Çon, pişmiş ürünün temas ve saklama koşullarının da önemli olduğunu belirtti.

Çon’a göre, tavuk eti uygun şekilde tüketilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Pişmiş tavuk ürünlerinin uygun şekilde saklanmaması halinde kısa sürede bakteri üremesi başlayabilir ve bu da sağlık risklerini artırabilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Prof. Dr. Çon, işletmelerin ve bireylerin tavuk eti tüketirken hijyen kurallarına uymaları gerektiğini vurguladı. Tavuk ürünlerinin uygun sıcaklıkta muhafaza edilmesi, tekrar tekrar ısıtılmaması ve hijyenik koşullar altında servis edilmesi önemli bir husustur.

Tavuk eti tüketirken dikkatli olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Çon, uygun pişirme ve saklama koşullarına riayet edilmesinin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

“Bütünleşik ve Önleyici Kanser Merkezi” Ankara’da hizmete açıldı

“Bütünleşik ve Önleyici Kanser Merkezi” Ankara’da hizmete açıldı

İstanbul’da dehşet: Saç ektirdi, fenalaşıp hayatını kaybetti

İngiltere’den saç ektirmek için Türkiye’ye gelen Martyn James Latchman, operasyonun ardından fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. İngiliz hasta, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

MHRS’de ‘randevu öncesi aile hekimi sevki’ uygulamasına sendikadan tepki: Çalışanları angaryaya mahkûm edip hastayı mağdur edecek

MHRS’de ‘randevu öncesi aile hekimi sevki’ uygulamasına sendikadan tepki: Çalışanları angaryaya mahkûm edip hastayı mağdur edecek

Sağlık Bakanlığı duyurdu: Randevularda yeni dönem başladı

25 Temmuz’da hayata geçirilen uygulamayla tercihleri doğrultusunda aile hekimine yönlendirilen vatandaşlar, önce aile hekimlerince muayene edilecek ve değerlendirmeleri yapılacak.

Prof. Dr. Tevfik Özlü: Orman yangınları sırasında ortaya çıkan gazlar ve tozlar insan sağlığı açısından ciddi riskler taşır

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaşanan orman yangınları sonrası ortaya çıkan duman ve küllerin solunum yolu hastalığı bulunan yurttaşları olumsuz etkileyebildiğini belirterek, “Yangın alanında veya çevresinde bulunan kişiler son derece dikkatli olmalı. Çünkü yanma sırasında ortaya çıkan gazlar ve tozlar insan sağlığı açısından ciddi riskler taşır” dedi.

El, göz ve bacaktaki seğirmelere etkili çözüm: Sadece 2 malzeme yetiyor

Günlük yaşamın stresi, yetersiz beslenme ve yoğun tempo, vücudun çeşitli sinyallerle tepki vermesine neden oluyor. Bu sinyallerden biri de sıklıkla göz, el ya da bacak kaslarında hissedilen istemsiz kas seğirmeleri. Uzmanlar, uzun süre devam eden bu durumun çoğu zaman ihmal edildiğini ancak kas ve sinir sistemiyle doğrudan bağlantılı olduğunu belirterek, bu iki yiyeceğin sinirlere iyi geldiğini açıkladı.