Dünyada tek: ABD’de domuzdan organ nakli yapılan kadın 2 ayın ardından sağlığına kavuştu

Towana Looney, Domuz Böbreği Nakliyle 61 Gündür Yaşıyor

New York’ta yaşayan Towana Looney isimli kadın, domuz böbreği nakli sayesinde hayatta kalmaya devam ediyor. Nakil operasyonunu gerçekleştiren Dr. Robert Montgomery, Looney’in durumunu değerlendirirken, “Eğer sokakta karşılaşsanız, içinde domuz organı taşıyan tek kişi olduğunu asla düşünmezsiniz.” şeklinde konuştu.

Dr. Montgomery, Looney’in siyahi bir kadın olarak böbrek fonksiyonlarının “tamamen normal” olduğunu belirterek, bir ay sonra New York’tan ayrılarak Alabama’daki memleketine dönebileceğini söyledi.

Tıbbi uzmanlar, bu tür nakillerin başarılı olacağına ve uzun vadede etkili olmaya devam edeceğine dair oldukça iyimserler.

Domuz Organ Nakilleri: Özel Durumlarda Uygulanıyor

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), domuz organ nakillerine özel durumlarda izin veriyor. Şimdiye kadar 4 ABD vatandaşına gen düzenlemeli domuz organları nakledildi ancak hiçbiri 2 aydan fazla hayatta kalamadı.

Related Posts

Uzmanından sezaryen açıklaması: ‘Doğumun yöntemi değil, sağlıklı olması önemli’

Doğum yöntemleri üzerine değerlendirmelerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Fatma Ölmez, “Doğumun güvenli ve sağlıklı olması en önemli kriterdir. Doğum yönteminin normal ya da sezaryen olmasından ziyade, sağlıklı bir süreç geçirilmesi önceliğimizdir” dedi.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

YKS Adaylarına Stres Uyarısı

YKS adaylarının heyecanı sınav yaklaştıkça artarken, uzmanlar adaylara stres uyarısında bulundu. Sınav Stresi Görme Problemine Neden Oluyor!

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.